Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев оглави листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Добрич

Д. Делчев: В следващия парламент ще е много трудно да се обясни на хората защо трябва трети път да ходят на избори. Трябва да се направят усилия да се състави правителство.

Лидерът на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев оглави кандидат-депутатската листа на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в област Добрич. Листата бе регистрирана тази сутрин. Делчев е и сред основателите на партньорската мрежа на Коалицията. На изборите на 4 април водач бе инж. Стоянка Кискинова.

„Целта ни е най-малко един мандат на следващите парламентарни избори“, заяви Делчев.

 „Коалицията се явява единна и още по-силна. Смятаме, че ще постигнем още по-добър резултат на тези избори. Целта ни ще бъде да дадем много ясен знак, че ревизията в следващото НС и в следващото правителство, дай боже редовно, ще продължи и наяве ще излязат всички манипулации, всички схеми и всички нарушения и злоупотреби по обществени поръчки, по разходване на държавни средства, които са се правили през последните 12 години“, посочи още Делчев.

„Втората ни задача е да не спираме до ревизията, а да продължим с позитивния дневен ред на следващото управление. Тук фокусът ни ще бъде върху справедливостта, правосъдната реформа, смяната на главния прокурор с нов човек, който обективно да си върши работата.  Фокус са и инвестиции в малките и средни предприятия, защото считаме, че и заради кризата, и заради натиска от държавата, малкият бизнес не дишаше свободно“, подчерта водачът на листата.

Трети приоритет на  Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е опазването на околната среда. „Тук и Стоянка Кискинова, и Явор Георгиев имат голям опит в каузи, свързани с околната среда“, допълни Делчев.

Вторият в листата – адвокат Михаел Игнатов, заяви, че кандидатите са честни и почтени хора и това е основното, заради което той участва в политиката. „Считам, че промяната в Добрич започна още през 2015 година, тя е трудна, но трябва да продължи напред“, изтъкна Игнатов.

Марияна Василева подчерта, че каузата им е да се осигури сигурност, справедливост и спокойствие за гражданите и ако тези гаранции ги има, то животът ще бъде коренно променен. Явор Георгиев акцентира върху борбата срещу добива на газ в Добруджа, която е и негова лична кауза.

По повод промените в листата в сравнение с изборите през април т.г., Димитър Делчев коментира: „Не бих казал, че листата е коренно променена. Да, има нови участници, останалите ще продължат да бъдат активни, защото каузата на „Изправи се! Мутри вън!“ и каузата за промяна е по-голяма от всички нас. Целта на тази подредба и състав на листата е да направим скок в Добрич и като цяло в страната, за да имаме повече народни представители и по-силна парламентарна група.“

„Мисля, че в следващия парламент ще е много трудно да се обясни на хората защо трябва трети път да ходят на избори. Трябва да се направят усилия да се състави правителство и в основата на това правителство да са трите партии на промяната. Без редовно правителство промяната пак ще бъде отложена“, изтъкна Делчев.

Ето цялата листа на Коалицията:

1.       Димитър Делчев – лидер на ДБГ

2.       Михаел Игнатов – общински съветник в Добрич, от ДБГ

3.       Инж. Стоянка Кискинова – Добрич, „Изправи се. БГ“

4.       Ташко Ташев – Движение 21

5.       Марияна Василева – Движение 21

6.       Ради Радев - ЕНП

7.       Галин Бахнев - Каварна - Движение 21

8.       Светослав Ташев Добрич – „Изправи се. БГ“

9.       Руслан Иванов – Балчик, „Изправи се. БГ“  

10.   Димитър Панайотов - Тервел

11.   Атанас Йорданов

12.   Явор Георгиев - Добрич

c