Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Д-р Хасан Адемов отново е водач на листата на ДПС в област Добрич

ДПС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 46-ото Народно събрание. Водач на листата, както и на предишните избори, е д-р Хасан Адемов. Областният лидер д-р Ердинч Хаджиев, който през април бе втори в списъка, сега не е сред кандидатите.

„Надяваме се на добър резултат, по-добър от този през април и имаме основание да смятаме така. Мобилизацията е на лице. Разчитаме на по-активно участие, защото знаете, че през април имаше притеснения заради пандемията, което е нормално. Сега нещата са по-различни, надяваме се на един подобаващ на област Добрич резултат“, заяви д-р Адемов.

В листата на ДПС има промени, които според него не са толкова значителни. „Продължава тенденцията на подмладяване на участниците в изборния процес. Смятаме, че съчетанието между опит и младост е условие за успех. От една страна е необходимо младите да поемат щафетата, от друга – опитът на тези, които имат парламентарен и политически стаж, дава основание да смятаме, че резултатите ще бъдат по-добри“, подчерта водачът на листата.

„Най-важното е, че ние още в предния мандат, а и в 44-ото НС, бяхме едни от първите, които говорихме за диалог на базата на експертиза. Говорихме за експертен кабинет – нещо, което в момента със служебното правителство на практика се случва“, изтъкна д-р Адемов.

„Удовлетворени сме от факта, че идеята за диалог и експертност доминира, защото не може да се работи на базата на противопоставянето, на взаимното отрицание. Изкуственото деление на партии на статуквото и тези които са т.н. партии на протеста на практика не върши работа, тъй като нито едните, нито другите могат да съставят правителство, а държавата има нужда от такова“, посочи д-р Адемов.

Ето листата на ДПС в област Добрич:

1.       Хасан Адемов

2.       Ертен Анисова

3.       Нежля Амди-Ганева

4.       Сюлейман Чавуш

5.       Севинч Касабова

6.       Габриел Каракашев

7.       Гюлчин Сали

8.       Джошкун Якубов

9.       Нурсевен Адил

10.   Марин Маринов

11.   Ясин Тасин

12.   Дилек Мюзекя

c