Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ремонтиран от Ротари спортен комплекс в Добрич е буренясал, пускат го на концесия

В треви и бурени е потънал спортният комплекс в жилищния квартал "Дружба" в Добрич. Той се намира на улиците "Батовска" и "Н. Петков'" и трябваше да се състои от футболно игрище с естествена трева с размери 40/20 метра, имаше и осветление. Ремонтът на площадката бе извършен през 2009 г., като идеята беше там да се изгради също комбинирана спортна площадка и детски кът. Средствата за спортния комплекс в размер на близо 39 хиляди лева бяха осигурени на благотворителна вечер на Ротари Клуб и Община Добрич. Новото игрище беше открито с футболен мач между отборите на Ротари Клуб и Община Добрич.

От много време въпросният спортен комплекс е неизползваем. Той е потънал в бурени.

От Про Нюз Добрич попитахме Община Добрич кой и как стопанисва спортния комплекс? Какви са възможностите той да бъде използваем?

Според получения от Общината отговор „спортният комплекс между улиците "Батовска" и "Никола Петков" е имот публична общинска собственост. Той е включен в плана за действие за общинските концесии за периода 2021-2027 г. на Община град Добрич, приет с решение на Общински съвет град Добрич“.

От местната администрация посочват, че предстои подготовка и провеждане на концесионна процедура.  

В проекта за концесия, са включени следните прогнозирани данни:

∙ изпълнение на строителство: проектиране и изпълнение на строеж, в съответствие с визата на гл. архитект за разрешение за проектиране на открити обекти за спортни и културни дейности, площадки за игра и малки покрити обслужващи обекти до 120 кв.м.

∙ предоставяне и управление на услуги: услуги в областта на физическата култура и спорта, услуги по поддържане и експлоатация на спортни обекти и съоръжения и услуги по организиране на спортни мероприятия.

 Всеки, който проявява интерес към имота и желае концесия, може да подаде предложение за възлагане на концесия от икономически оператор на основание чл. 55 и чл.56, ал.1 и ал. 2 от Закона за концесиите (ЗК), информират още от Общината.

c