Водещи новини - дясно Общество

Половин година след края на водния цикъл липсва маркировка по улиците в Добрич

На кръстовището на улица “Христо Ботев” и бул. “Русия”, където на 6 май се случи тежката катастрофа, в резултат на която почина 3-годишният Крис, липсва маркировка върху платната, която не е възстановена след изграждането на водния цикъл на града. Това констатираха експерти на Европейския център за транспортни политики.

Такъв проблем съществува и на много други места в града. Затова Про Нюз Добрич поиска от Община град Добрич отговор на въпроса „Кога ще се възстанови хоризонталната маркировка по улици и булеварди, която липсва след проекта за воден цикъл?“

От местната администрация обясниха, че общинското предприятие „Комуналстрой“ работи по възстановяване на хоризонталната маркировка по улици и булеварди, които са ремонтирани по водния проект.

„По бул. „25-и септември“ в частта от бившия обувен завод в посока „Сердика“ е положена хоризонтална маркировка, която беше премахната вследствие на цялостното възстановяване на уличната настилка по проекта за воден цикъл. Възстановени са пешеходните пътеки, което е първият етап от полагана на хоризонтална и вертикална маркировка“, информират от Общината.

Предстои, при подходящи метеорологични условия, да започне и изцяло ново полагане на хоризонтална маркировка по бул. „Русия“, който е ремонтиран по водния проект.

Дейностите ще бъдат съгласувани със сектор „Пътна полиция“ към КАТ. Те включват полагане на пешеходни пътеки, маркиране на кръстовища, стрелки, осови линии, допълват от кметството.

От там съобщават още, че  като последен етап през летните месеци ще се положат две плътни линии по бул. „Русия“, които да очертаят булеварда от двете страни.  

Follow Me:

Related Posts

 1. АНТОАНЕТА МАЛЕВА says:

  Дали да чакам отговор..??! НЕ вярвам!!

  До
  Областна комисия по безопасност на движението
  Област Добрич

  Предложение
  За предстоящото заседание на Областна комисия по безопасност на движение по пътищата за 22.12.2020 година в Област Добрич

  Във връзка с планираното заседание на Областна комисия по безопасност на движение по пътищата за 22.12.2020 година,

  ПОДКРЕПЯМ така предложения дневен.
  ПРЕДЛАГАМ по т. Други:
  Във връзка с допуснатите 21 пътно- транспортни произшествия с пешеходци в град Добрич от началото на 2020 година, с 3 загинали и 18 ранени,

  1. Областният управител да изиска от Община Добрич да извърши проверка на състоянието на пешеходните пътеки в град Добрич, като се набележат мерки с конкретни спешни срокове за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия с пешеходци.
  1.1. Такива проверки да се организират ежегодно, а неизпълнението на предписанията да се санкционира строго. Обществеността да бъде информирана за резултатите.
  1.2. Да се изиска отчет за организирането и провеждането на информационни кампании за предотвратяване на зачестилите пътно-транспортни произшествия с пешеходци и се извърши такава във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници и пътувания.
  2. Областният управител да изиска доклад с анализ за допуснатите 21 пътно-транспортни произшествия с пешеходци в град Добрич от началото на 2020 година, с 3 загинали и 18 ранени.
  3. Областният управител да изиска от Община Добрич да бъдат предприети спешни действия за овладяване на състоянието с отстраняване на нарушенията за ограничаване на пътно-транспортните произшествия с пешеходци, като работата по превенцията да бъде критично засилена.

  21/12/2020 г. Внася, Антоанета Малева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *