Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Траяна Бешкова – един от успешните абитуриенти на ЕГ „Гео Милев” в Добрич

Много са учениците от ЕГ „Гео Милев” в Добрич, с които можем да се гордеем, съобщават от учебното заведение. От там ни запознават с един от най-успешните абитуриенти – Траяна Бешкова.

Зрелостничката завършва с успех 6.00. Успешно полага изпит за немска диплома DSD II, като е препоръчана за стипендия DAAD в чужбина. Освен по немски се справя отлично и по английски, като по-рано миналата година получава и диплома на ниво C2 по английски език.

Постига успехи по немски език още от девети клас, когато се класира на десето място на националния кръг на олимпиадата по езика. През учебната 2018/ 2019 година десетокласничката става четвърта в страната по немски, а миналата година е на 6 място.

Най-големия си успех бележи тази година, когато става лауреат и печели първото място по немски в страната. Националният кръг се състоя на 9 май в ЕГ „Гео Милев“ вместо в друг град поради настоящата епидемична обстановка.

Ето какво лично сподели тя за себе си и гимназията:

Кои са ти любимите предмети, Траяна?

Определено най-любими са ми немският и биологията.

Кое е постижението, с което се гордееш най- много?

От девети клас насам се класирам в топ 10 на националната олимпиада по немски, но не съм и допускала, че някога ще съм на първо място и ще стана лауреат. Определено това постижение ме направи наистина горда.

На кого би искала да благодариш?

На родителите ми, които винаги ме окуражават и се гордеят с мен, на учителката си от осми клас г-жа Ениманева, без чието безкомпромисно преподаване немската ми основа нямаше да е толкова стабилна, на г-жа Тончева и г-жа Гроздева, които ми помогнаха наистина да разширя кръгозора си и да опозная немската култура. Също така и на г-жа Албена Пащиева, понеже от нея научих много неща, които по-късно ще ми бъдат полезни в университета.

С какво си решила да се занимаваш в бъдеще?

Искам да следвам молекулярна биология в Софийски университет. Бих искала да продължа магистърската си степен в чужбина, а по-късно да се занимавам с научна работа.

С какво ще запомниш ЕГ „Гео Милев”?

Горда съм, че съм възпитаничка на ЕГ „Гео Милев”. Ще запомня всички прекрасни преподаватели, които даваха всичко от себе си, за да научим нещо полезно, нещо интересно. Ще запомня Езикова като мястото, което ни караше да сме както упорити и постоянни, така и адаптивни.

Пожелай нещо на езиковци.

Пожелавам им да се гордеят, че са избрали тази гимназия, да не забравят своите учители и дано с труд и упоритост да постигат мечтите си.

Източник: Езикова гимназия „Гео Милев”

c