Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Временни противоепидемични мерки разпореди кметът на Тервел

Временни противоепидемични мерки на територията на община Тервел до 31 юли разпореди със своя заповед кметът инж. Симеон Симеонов.

Според тях провеждането на присъствени групови занимания в езикови, образователни и други обучителни центрове и школи, организирани от училищата, Центъра за подкрепа за личностно развитие "Малкият принц", читалища, клубове на пенсионера се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра, носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция. Според заповедта провеждането на спортни състезания с публика се допуска при заемане на не повече от 50 процента от местата, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра и носене на защитни маски за лице.

В Дома за стари хора "Радост" в с. Полковник Савово се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на директора при спазване на въведените противоепидемични мерки и представяне на декларация от посетителя, че не е в контакт със заразно болни, няма признаци на остро респираторно заболяване и ще спазва мерките.

С цялата заповед можете да се запознаете тук:

c