Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

67 медала завоюваха деца от СУ „Л. Каравелов” в Добрич от национално състезание

67 медала – 32 златни и 35 сребърни, завоюваха ученици от СУ „Любен Каравелов” в Добрич от състезанията, организирани от Сдружението на българските начални учители, съобщиха от учебното заведение. Вчера – в Деня на детето, медалите и грамотите им бяха официално връчени.

За Про Нюз Добрич началният учител в СУ „Любен Каравелов” Величка Тодорова сподели, че състезанията са за деца от начален етап – от 1 до 4 клас. Те се провеждат през цялата учебна година и започват през октомври. Състезанията са 6 на брой – „Аз рисувам” – за рисунка, „Аз и знанието” – за знанията, придобити основно в Часа на класа, „Аз, природата и света” – по предметите Околен свят, Човек и природа, Човек и общество, „Аз и числата” – по Математика, „Аз и буквите” – по Български език и литература, и „Аз общувам с Европа” – по чужд език, специално за СУ „Любен Каравелов” – по английски език.

На първите шест състезания децата се явяват по желание, обясни Тодорова. Когато на две от тях имат по максимален брой точки – 50, добиват правото да се явят на Национално финално състезание. Именно от него са завоюваните 67 медала от възпитаниците на добричкото училище. Всички, които са се явили на Националното финално състезание, получават медали. Тези, които имат 50 точки, получават златен медал с грамота „Победител”. Останалите ученици в надпреварата се удостояват със сребърен медал и грамота за участие.

С гордост Величка Тодорова сподели, че има ученици от СУ „Любен Каравелов”, които имат 50 точки на повече от две състезания, някои и на шестте. Децата с радост участват в тези състезания, посочи учителят.

c