Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Условна присъда за крадец на близо 19 000 лева от пенсионер от с. Паскалево

Двама братя Б.Б. /44 г./ и Д.Б. /33 г./ са осъдени за кражбата на 18 750 лв. от възрастен мъж от с. Паскалево. За самата кражба е привлечен като обвиняем по-големият, а малкият - за вещно укривателство. 44-годишният е осъден условно на една година с три години изпитателен срок. Заради предходна условна присъда по-малкият ще лежи в затвора за една година при общ режим, като е приведено в сила и предходното наказание от 5 месеца лишаване от свобода, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

В края на януари тази година, при посещение в дома на възрастен съсед, Б.Б. се възползвал от факта, че познавал отдавна потърпевшия и знаел къде той крие парите си. Откраднал голяма сума пари – 18 750 лева. След това разказал на брат си и му дал част от откраднатото. 33-годишният мъж не сигнализирал органите на реда и изхарчил за свои нужди част от парите. В хода на разследването част от сумата -  11 290 лева, е била намерена и иззета от органите на досъдебното производство. Парите са върнати на пострадалия след приключване на съдебното производство.

Братята са задържани в края на февруари тази година и разследването срещу тях е приключено за по-малко от два месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Добрич.

c