Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

От 1 юни Второ вътрешно отделение на болницата в Добрич възстановява дейността си

От 1 юни Второ вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич възстановява функциите си като такова на петия етаж, съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор д-р Георги Желязков. В него се лекуват пациенти с белодробни и гастроентерологични проблеми. Припомняме, че заради увеличените случаи на коронавирус болничното звено бе трансформирано в Ковид-отделение, а болните бяха настанявани в други отделения.

Пациентите с COVID-19 към днешна дата са 30 при 105 легла. В Реанимацията са настанени петима души при капацитет осем.

Третата вълна на коронавирус в болницата отминава, когато болните паднат под 10 можем да кажем, че е отминала, коментира д-р Желязков. По думите му в сравнение с предходната вълна случаите са били по-тежки. От друга страна имаше доста по-млади хора, по-непредсказуемо беше протичането на болестта с клиника, която много по-трудно можеше да бъде предполагана, обясни изпълнителният директор на МБАЛ.

Опитваме се да наваксаме с плановите операции, колегите работят на пълни обороти, каза д-р Желязков. Работи се в три операционни зали едновременно, допълни той.

c