Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Зрелостниците на СУ „П. Р. Славейков” в Добрич днес празнуват своя бал

Днес е балът на завършващите средното си образование в СУ „П. Р. Славейков” в Добрич. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Георги Георгиев сподели, че абитуриентите ще се съберат пред „Стара къща”, след това ще дефилират по центъра до паметника на св. св. Кирил и Методий. Балът ще е от 19 часа в ресторант „Резиденция”.

Тази година абитуриентите на СУ „П. Р. Славейков” са 22 в една паралелка с профил Английски език. Деветима от завършващите са отличници. Те бяха наградени на 14 май при изпращането на зрелостниците на мило и вълнуващо тържество.

„Децата, които приемаме в нашето училище в 8 клас, са тайната конкуренция на Езикова гимназия – сподели Георгиев – От една страна, те са с Английски език. От друга страна за това, че 90 процента от нашите деца с по-висок бал след 7 клас отиват в Езикова гимназия. При нас остават тези с по-нисък бал. Интересното е, че когато говорим за зрелостните изпити през последните три-четири години средният успех по Английски език при нас е по-висок отколкото на Езикова гимназия”. По думите на директора това се дължи на факта, че Катедрата по Английски език в СУ „П. Р. Славейков” и на много високо ниво.

По отношението на държавните зрелостни изпити сподели мнението си, че те като изпит не представят най-точната картина. Посочи, че до този момент училището не е имало ученици, които да са били скъсани. Георгиев уточни, че от 2000 до 2011 година при тях е била Вечерната гимназия и тогава са се получавали някои слаби резултати.

Почти всички възпитаници на СУ „П. Р. Славейков” кандидатстват и продължават образованието си, сподели Георги Георгиев. Той посочи, че имат студенти и в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, и с архитектура, и в технически университети, навсякъде. По думите му най-колоритни са тези, които са вече известни. Сред тях е Ирина Митева, която изигра ролята на Ина Фотева в сериала „Откраднат живот”.

„Аз съм вече 39 години в този занаят – сподели директорът. – И по принцип на изпращането на випуските, без значение дали са по-малките дечица или особено абитуриентите, винаги ме вълнуват много мили чувства. Няма как в един такъв ден на изпращане да не си спомниш какви са били тези деца при първата ни среща. И какви са сега. Много е мило, не намирам друга дума”.

На абитуриентите Георги Георгиев пожелава живот и здраве и много късмет. Аз съм сигурен, че ще се справят навсякъде, изрази увереност той.

c