Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Заседава Общинският съвет на Добрич – вижте какво ще се обсъжда на сесията

Общинският съвет на Добрич заседава днес. Съветниците ще разгледат предложение за промени в Наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем, управление и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд на Община град Добрич.

Ще бъде актуализирана Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за 2021 година, като в нея ще бъдат включени „Авариен основен ремонт на канализационна мрежа по ул. „Кап. Димитър Списаревски“ и „Авариен основен ремонт на канализационна мрежа по ул. „Батовска“.

Ще бъде гласувана Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2021 година на Община град Добрич.

Съветниците ще обсъдят предложението социалните услуги в Добрич да се обединят в два комплекса – Комплекс за социални услуги за деца “Дъга“ и Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица и деца с увреждания “Палитра“. Целта е оптимизиране управлението на услугите за по-голяма финансова стабилност, качествено обслужване на потребителите и по-добри възможности за поддържане и осъвременяване на материално-техническата база на услугите.

На сесията ще бъдат представени финансово-икономическите резултати и приети годишните финансови отчети и балансът за 2020 година на „ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ” , „СТОЛОВЕ” ЕООД  и  „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ДОБРИЧ” ЕООД, като ще бъдат представени и писмени отчети за първото тримесечие на 2021 г. Планира се откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ ”.

На заседанието ще бъдат представени писмени отчети за дейността през първото тримесечие на 2021 г. на ДКЦ 1, ДКЦ 2 и на Центъра за психично здраве.

Съветниците ще изслушат Отчет за изпълнение на Общинската програма за закрила на детето за 2020 година и Общинска програма за закрила на детето за 2021 година.

В дневния ред е заложен и избор на зам.-председатели на Общинския съвет и промяна в състава на временни комисии.

Ще се обсъди предложение за прекратяване на концесионен договор от 2003 г. за имот, публична общинска собственост - „Кръчма“ в АЕМО „Стария Добрич“.

c