Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Днес празнуват 19 абитуриенти на СУ „Любен Каравелов” в Добрич

Празничен е днешният ден за абитуриентите на СУ „Любен Каравелов” в Добрич. Те ще се съберат пред паметника на Йордан Йовков, където ще поднесат цветя, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Светла Иванова. Празничната вечеря ще е от 18 часа в ресторант „Грийн Палас”.

Официалното изпращане на випуска беше на 14 май в двора на училището. Заради противоепидемичните изисквания и за да могат повече хора да го гледат празненството бе излъчвано на живо във Фейсбук-групата на учебното заведение. За зрелостниците би последният училищен звънец. Дванадесетокласниците се представиха с подготвена от тях програма. Поливайки с вода от менчето за здраве директорът им пожела попътен вятър. Връчени бяха грамоти на отличниците. По традиция изпращането завърши с български хора.

19 абитуриенти завършват тази година в СУ „Любен Каравелов”. Те са в една паралелка с профил Софтуерни и хардуерни науки. Отличниците са двама – Велислава Аспарухова и Налян Вайдин.

През годината зрелостниците са участвали в различни състезания по Информатика и Информационни технологии. Иванова отличи Велислава Аспарухова за успехите й – 2 място на Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, 2018, 2 място на областен кръг на олимпиадата по Информационни технологии, 2017 г., участие в Национален кръг на олимпиадата по Информационни технологии.

Директорът сподели, че от завършващите вече има приети студенти във Военноморското училище във Варна, в Техническия университет във Варна. Момиче ще кандидатства за начален учител с Английски език, то е споделило, че след завършването си ще направи всичко възможно да започне работа в СУ „Любен Каравелов”. „Ще се радвам някой ден да ни стане колежка”, каза Светла Иванова. Допълни, че тези, които ще учат Информационни технологии, също са добре дошли в училището като преподаватели.

Директорът сподели, че се надява дванадесетокласниците да са се справили с матурите. По думите й с тях са работили професионалисти, които са ги подготвили независимо от обстоятелствата. „Ние вярваме в труда, който са положили и тепърва ще полагат на студентската скамейка”, каза Иванова.

„Аз съм много емоционален човек и винаги изпитвам трепет, умиление в момента, в който чуя „Учителко любима”, сподели директорът. Посочи, че е първо учител, а директор е само длъжност. Тя каза, че всяка година изпраща с радост поредните абитуриенти. Посочи, че въпреки трудната ситуация, която е в момента, младите хора са позитивни и това дава кураж на педагозите да работят.

На абитуриентите пожелава да вярват, че могат. Да имат силите да продължат, за да постигнат мечтите си.

c