Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Днес е празникът на абитуриентите от Спортното училище в Добрич

Днес своя абитуриентски бал празнуват зрелостниците от Спортното училище „Георги Стойков Раковски” в Добрич. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Николай Дяков сподели, че завършващите ще се съберат пред хотел „България” в 18 часа. От там ще дефилират до паметника на св. св. Кирил и Методий и „Стара къща”. Балът ще е в ресторант „Грийн Палас”.

Изпращането на дванадесетокласниците беше на 14 май в двора на учебното заведение. На него бяха наградени най-добрите в спорта и в учението. След това младите хора бяха поканени за последно в училището.

26 са абитуриентите на СУ „Г. С. Раковски”, те са в една паралелка, профилирани по различни видове спорт. Тази година завършващи излизат и със специалност Помощник фитнес инструктори. Отличник на випуск 2021 е състезателката по Художествена гимнастика Тодорка Славова.

Голяма част от възпитаниците на Спортното училище в Добрич продължават образованието си – във Военноморското училище във Варна, в Националната спортна академия и други висши учебни заведения, сподели Дяков. Той се надява зрелостниците да са се представили достойно на матурите.

Вълнуват ме смесени чувства при изпращането на абитуриентите, каза директорът. „Първо – радост и гордост, че са успели да завършат – посочи той. – И в същото време винаги има и малко тъга, че трябва да се разделим с тях и те да поемат по житейския си път”.

На завършващите Николай Дяков пожелава успех в живота и да запазят дръзновението на спортисти. „При нас това е положителното – че изграждаме мъжество и упоритост да се справят с трудностите”, допълни директорът.

c