Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици от област Добрич ще творят в конкурс за есе „Изборът да си свободен”

Конкурс за есе „Изборът да си свободен” организират Община Добрич и Превантивно-информационният център към Областния съвет по наркотични вещества. Той ще премине под мотото „От теб зависи – изборът е твой – да си свободен или зависим”.

В конкурса могат да участват ученици от 7 до 11 клас от област Добрич. Участниците трябва да представят есе, което включва лични разсъждения на автора по темите: Кое ни прави свободни? Ценим ли свободата си и не я ли пропиляваме за фалшивото щастие на наркотиците?

Творбите трябва да бъдат в PDF формат в рамките на една-две страници, с добавени данни за участника – трите имена, училище, клас и телефон. Крайният срок за изпращане е до 10 юни на picdobrich@dbv.bg.

Специално жури ще оцени творбите, а най-добрите ще бъдат наградени на 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Първите трима класирали се ще бъдат отличени с материални награди, а есетата им ще бъдат публикувани във вестник „Глас”. Останалите участници ще получат грамоти.

c