Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Разрушител и маринист - Огнян Георгиев откри с класика самостоятелна изложба в Каварна

На фона на живо музициране, варненският художник Огнян Георгиев откри своя самостоятелна изложба, озаглавена “Камен бряг”, в Художествената галерия “Христо Градечлиев” в град Каварна.

Морето е любима тема в творчеството на художника. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент е поставен върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е предизвикателство за много художници, а за Огнян Георгиев през последните години е истинска страст.

Огнян Георгиев е роден на 6.12.1962 година във Варна, живее и твори там. Рисуването винаги е било голямата му мечта. Професионален разрушител, любител на екстремните спортове, той винаги намира време за откровения пред платното. Обожава природата и не пропуска да открадне мигове за общуване с нея – с лодка, яхта, кемпер, катерейки се по непристъпни скали или яхнал своя „Harley Davidson“.

Прозорецът на ателието му разкрива изумителна гледка към морето и езерото. Живо, променящо се ежеминутно, ласкаво или сурово, морето е предизвикателство и ще остави трайна следа в творчеството на Огнян Георгиев.

На пианото в градската художествена галерия застанаха тлантливи каварненските деца. Класически пиеси и популярна филмова музика за пиано изпълниха Преслава Парушева, Десислава Костова, Габриела Малинова и Борис Георгиев. Техен преподавател е Теофания Христова. 

Събитието бе уважено и от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева.

c