Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират осем улици в село Кардам

Започна ремонт на улици в генералтошевското село Кардам. За Про Нюз Добрич кметът на населеното място Георги Събев обясни, че ще бъдат асфалтирани основно четири учили, а други четири ще бъдат изкърпени.

Дейностите са по проект на Община Генерал Тошево, спечелен  по Програмата за развитие на селските райони. Той предвижда обновяването на улици в три села – Спасово, Кардам и Люляково, и е на стойност около 5 милиона лева. За Кардам са предвидени около 1 800 000 лева. Сроковете за ремонта са през октомври, но предполагам, че в нашето село той ще приключи най-късно до края на юни, каза Събев. Ще бъдат подменени и водопроводите на четирите улици, които ще бъдат изцяло асфалтирани, каза кметът.

Според него улиците не са ремонтирани от повече от 40 години. По думите му остра нужда от обновяване имат и много други улици в селото. Събев сподели, че в Капиталовата си програма за тази година Общината е планирала със собствени средства да ремонтира само една пресечка в селото – около 150 метра.

Кметът посочи, че улиците в Кардам са 33, с малки изключения всички се нуждаят от ремонт. „Надяваме се да провлачим крак и до края на мандата да направим още някоя улица. Инфраструктурата е важна. Като нямаме пътища, като нямаме вода как искаме да има млади хора и да са живи селата. Само така можем да запазим жителите”, коментира Георги Събев.

c