Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В ареста остава шофьор на ТИР от Добрич, предизвикал катастрофа с четири жертви

Окръжният съд в Монтана издаде днес постоянна мярка за задържане на М.Г.Д. /29 г./ от Добрич, който на 15 май предизвика верижна катастрофа с четирима загинали на главен път Е-79 в района на монтанското село Долна Вереница, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Произшествието е станало на мокър участък от пътя към 16,30 часа на 15 май, след като шофьорът навлязъл с висока скорост в десен завой, загубил управлението на тежкотоварния камион и блъснал движещия се в насрещната лента лек автомобил с четирима души в него. Ударът предизвикал верижна катастрофа с друг ТИР и цистерна, движещи се зад лекия автомобил. Така на място загинали четирима души - момиче на 22 години от Белоградчик, мъж на 62 години от Ружинци и две жени на 46 и 59 години от Ружинци и Белоградчик. Турски граждани на 50 години, шофирал другия ТИР, е настанен в болница с различни наранявания.

Срещу М.Г.Д. е образувано досъдебно производство за нарушение на закона за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на четирима души, за което законът предвижда наказание от 5 до 20 години затвор, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

c