Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добрич днес изпраща малкия ангел Крис

Днес е погребението на 3-годишния Крис, който почина вчера след като получи тежка черепно-мозъчна травма при катастрофа навръх Гергьовден. Припомняме, че катастрофата стана на кръстовището на бул. „Русия” с ул. „Христо Ботев”. При нея лек автомобил „Ауди” при преминаване на червен светофар удря насрещно движещ се „Фолксваген”, който предприема маневра завой на ляво към ул. „Христо Ботев”. Крис, сестричката му и родителите им пътуваха във втората кола. И четиримата са ранени, но най-тежко малкото момченце, което попада под колата.

Въпреки двете операции, детето бе в кома и не успя да се пребори за живота си.

Почина 3-годишният Крис, ранен при зверска катастрофа в Добрич

Поклонението е от 13 часа в залата на агенция „Памет“. Погребението ще е от 14,15 ч. Близките споделиха, че граждани, които желаят да изпратят детето в последния му път, могат да го сторят на гробището, за да не се нарушават ограниченията заради пандемията.

43-годишен от Добрич е шофьорът, предизвикал катастрофата с тежко раненото дете

Вероятно майката на Крис няма да присъства на погребението, а само ще бъде закарана да се прости с рожбата си. Жената беше с тежки счупвания на крака и таза. Тя беше оперирана и преди ден изписана от болницата. Налага се да бъде на легло през следващите седмици. Сестричката му също беше изписана от лечебното заведение.

3-годишно дете е с опасност за живота след зверска катастрофа в Добрич

Както Про Нюз Добрич вече съобщи катастрофата е причинена от 43-годишен шофьор. Той е от Добрич, не е криминално проявен, в прокуратурата нямат информация за някакви негови противообществени прояви. От вчера досъдебното производство за катастрофата вече се води от Окръжната прокуратура. „Разследва се кой е виновен за тежкия пътен инцидент, там има сблъсък между два автомобила, предстои изготвяне на експертизи“, посочиха от държавното обвинение.

c