Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С условна присъда се размина Денис, който опита да запали бившата си в Добрич

С условна присъда приключи делото срещу 29-годишния Денис М., който преди два месеца преби, заля с бензин и заплаши с убийство бившата си приятелка Ажда. След като е признал вината си, той е приел да търпи наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от 3 години изпитателен срок, съобщават от Апелативната прокуратура в Добрич.

Съдът наложи пробационна мярка на подсъдимия, изразяваща се в ограничение на свободното му придвижване, а именно: забрана да посещава адреса в гр. Добрич, на който пострадалата живее, и забрана да посещава заведението, в което тя работи.

Денис беше привлечен към наказателна отговорност, след като на 24 март 2021 година залял бившата си приятелка със запалителна течност и заплашил, че ще я запали. Той предварително причакал пострадалата да тръгне към работното си място и пристъпил към изпълнение на плана си на улицата и пред очите на свидетели. Жената успяла да избяга и подала сигнал в полицията.

Обвиняемият и потърпевшата съжителствали на семейни начала в продължение на няколко години, като във времето на тяхното съжителство жената нееднократно ставала жертва на насилие от страна на мъжа. От страх, тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите й физически и психически тормоз. През януари 2021 година 34-годишната потърпевша успяла да сложи край на семейните си отношения с обвиняемия, като това не сложило край на упражняваното спрямо нея насилие. Жената била следена, заплашвана, тормозена, като накрая се стигнало до опита за убийството й.

Денис ще трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 2295,84 лева.

Определението на Районен съд – Добрич е окончателно.

Припомняме, че Аджа подаде на 24 март сигнал до Първо РУ на МВР в Добрич за системен тормоз, получаване на заплахи, закана за убийство, побой и опит за палеж от бившия си приятел Денис Й. В него тя разказва, че проблемите й с мъжа започват от януари т. т. когато му казва, че не желае  повече да са заедно и връзката им приключва. От тогава той започва системно я преследва, заплашва и тормози. На 24 март около 6.45 ч. между два блока по ул. „Дунав”, зад павилион „Българска скара“, мъжът причаква Ажда зад ъгъла. Започна да я дърпа за ръката, удря я по главата с юмрук. Младата жена се разкрещява, при което Денис изкарва едно шише и започва да я залива с нафта. Момичето успява да се измъкне от ръцете му и да избяга.

По случая бе образувано досъдебно производство, а социалните мрежи изригнаха в защита на младата жена.

c