Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

102 зрелостници на ФСГ „Васил Левски“ в Добрич поеха по пътя на живота

Абитуриентите на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич бяха изпратени днес на тържество в двора на учебното заведение. 102 зрелостници на престижното добричко училище поемат по пътя на живота. „Раздялата с училище е част от развитието – тя е началото на зрелостта. Бъдете здрави и силни и не губете волята си за успех!“, заяви в обръщението си към дванадесетокласниците директорът на гимназията Минка Господинова. Тя пожела на младежите да направят добър избор за живота си и да не забравят откъде са тръгнали.

12 „Б“ клас с класен ръководител Милена Николова продължи училищната традиция, като за изпращането вместо официални тоалети, зрелостниците облякоха черни и бели тениски със сърца. Желанието им е да кажат „не“ на суетата, а каузата е милосърдна. Момчетата и момичетата са събрали 600 лева -парите, които иначе щяха да дадат за дрехи. Те ще ги дарят за благотворителност.

Минка Господинова сподели, че около 80% от завършващите училището се реализират в професията. Някои от зрелостниците вече са приети във висши учебни заведения, основно във Военноморското училище и Икономическия университет във Варна.

Гост на тържеството бе депутатът в 45-ото Народно събрание Мая Димитрова, която пожела на абитуриентите на добър час. „Реализирайте мечтите си, вие сте промяната!“, заяви тя. Поздравителен адрес бе прочетен от името на Регионалното управление по образование.

Грамоти и статуетки получиха най-добрите спортисти на гимназията – 11 момчета и момичета от спортовете лека атлетика, хандбал, планинско колоездене и футбол. 10 са отличниците на випуска, които получиха грамоти. Всеки от класовете се сбогува с преподавателите и учебното заведение със своя програма, сред много цветя, песни и броене от 1 до 12.

c