Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Конкурсът „Сарандев” събира в Добрич таланти на 30-то си юбилейно издание

30-то юбилейно издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” ще се проведе на 14, 15 и 16 юли в Добрич, съобщават от Общински младежки център „Захари Стоянов”. Организатори са центърът и Община Добрич. Певческата надпревара е под патронажа на кмета Йордан Йорданов и ще премине под мотото „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!”

В конкурса могат да вземат участие млади певци – индивидуални изпълнители, от 11 до 30-годишна възраст, разпределени в три възрастови групи:

Първа възрастова група – от 11 до 14 години

Втора възрастова група – от 15 до 18 години

Трета възрастова група – от 19 до 30 години.

Възрастта се определя към 31 декември 2021 г.

Конкурсът преминава в два етапа:

Първи етап – предварителна селекция. Приемат се заявка за участие и демозапис/и. Срокът за подаване е 11 юни наe-mail: omc.dobrich@gmail.com или на адрес: гр. Добрич 9300, пл. „Стария орех” 1, П.К.15. Демозаписите трябва да включват до две песни в един от следните формати – WAV, MP3, MP4, MPG, AVI. Може да бъде изпратен и линк към видео с изпълнение на участника. Желателно е една от песните да е на роден език. Не е задължително песните да са конкурсните. Селекционна комисия прослушва демозаписите и допуска до участие във втория етап на конкурса. Допуснатите ще бъдат уведомени по електронна поща до 21 юни.

Втори етап на конкурса:

14 юли – първа конкурсна вечер – представяне на песен на роден език

15 юли – втора конкурсна вечер – представяне на песен по избор

16 юли – Гала концерт и връчване на наградите.

Допуснатите до втория етап на конкурса се представят и в двете конкурсни вечери. Изпълненията са на живо, а музикалният съпровод се осигурява от участниците. Инструменталите предварително се изпращат най-късно до  юли на e-mail: omc.dobrich@gmail.com или на адрес: гр. Добрич 9300, пл. „Стария орех” 1, П.К.15.

Участниците се оценяват от компетентно международно жури. Наградният фонд е 5 000 лева. Присъждат се Grand prix – 1 000 лева, авторска статуетка и грамота, парични награди, призове и грамоти в трите възрастови групи, поощрителни и специални награди.

Таксата за участие е 30 лева. Плащането се извършва по банков път на Младежки център-Добрич до 9 юли. Организаторите поемат разходите за настаняване на участниците през трите конкурсни дни. При регистрацията в първия ден на конкурса се тегли жребий за реда на явяване.

Европейският младежки поп-рок конкурс ще се проведе в Общински младежки център „Захари Стоянов”.

c