Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Над 500 яйца ще обагрят ученици от ОУ „Христо Смирненски” в Ген. Тошево

Фестивал на шареното яйце и ежегодният Великденски базар се провеждат днес в иновативното ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево. Проявите ще са в природообразователната зона на училището – част със зелена морава, беседки, шах.

Фестивалът е публично мероприятие по проект „(С) мисъл за промяна” към Центъра за образователна интеграция на деца от малцинствените групи, спечелен тази година от учебното заведение, сподели за Про Нюз Добрич организаторът на проявите Яна Стефанова. Подготвени са забавления и танци за децата. Музикален поздрав към гостите на събитието ще поднесат ученици от начален етап.

Разпределени в групи възпитаници на учебното заведение ще се състезават в боядисването на над 500 яйца. Проявата ще е на зелената морава. Там ще има и истински зайчета, осигурени от приятели на училището, с които децата ще могат да си направят снимки. Те ще се запознаят с българската традиция по боядисване на яйца. Ще научат повече е за английската традиция за великденското зайче тъй като учебното заведение от тази година е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и във връзка с чуждоезиковото обучение. 

В базара ще бъдат представени кулинарни творения и великденски сувенири, изработени от учители и родители на децата от ОУ „Христо Смирненски”. В края на двете прояви е предвидена почерпка с козунаци, яйца и сладкиши. Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Надяваме се да донесем празнично великденско настроение на всички наши гости, сподели Яна Стефанова.

c