Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич дариха голямо количество храни на Приюта за мъже

В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич се включиха в благородна инициатива. Само за няколко дни в кампанията за набиране на хранителни продукти и стоки от първа необходимост участваха повече от 600 ученици от 1 до 7 клас. Събраното количество продукти е дарено на Центъра за временно настаняване, известен като Приют за мъже.

Дарението съдържа боб, леща, захар, брашно, олио, макаронени изделия, консерви, сладки, перилни и почистващи препарати и други. По информация на Иванов то е с тегло над 400 кг.

Ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Методий” благодари на цялата си училищна общност /ученици, родители и учители/ за съпричастността към съдбата на хората в неравностойно положение.

„Горди сме, че за пореден път сме част от една благородна кауза, инициирана преди години от Александър Иванов, председател на Фондация „Милостиво сърце“, споделиха от елитното училище, което след година ще отпразнува своята век и половина история.

„Включването ни в тази инициатива прави предпразничните ни дни още по-светли и осмислени“, споделиха пък по-големите ученици на най-старото училище в Добрич.

Много съм приятно изненадан, че толкова голямо количество хранителни продукти са събрани само за четири дни, сподели за Про Нюз Добрич Александър Иванов. „За нас те са много важни, тъй като се издържаме изцяло от дарения”, посочи той. Ръководителят на приюта изказва благодарност за дарението на учениците, родителите и учителите и им пожелава светли Великденски празници.

c