Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Нивелин Радичков от местната коалиция ДБГ е новият председател на Общинския съвет на Добрич

Нивелин Радичков от Местната коалиция ДБГ /ДБГ, НДСВ, ССД и ГН/ бе избран за председател на Общинския съвет на Добрич. Това стана на извънредна присъствена сесия на местния парламент чрез таен вот, според изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация. До избора се стигна, след като досегашният председател Мая Димитрова /БСП за България/ стана народен представител. Нивелин Радичков бе неин заместник.

Избрана бе 3-членна комисия по избора – председател Михаел Игнатов и членове Боян Саркизов и Нежля Ганева. От групите в Общинския съвет бе направено само едно предложение – от Местната коалиция ДБГ за Нивелин Радичков.

36 бюлетини бяха пуснати в урната, от тях 2 бяха недействителни. „За“ Нивелин Радичков гласуваха 29 общински съветници, „против“ – 1 и четирима - „въздържал се“.

„Имам уважение и респект към всички Вас, благодаря Ви! Аз в живота си създавам мостове, а не ги развалям. Ще работя в името на добричлии, за диалог и разумност в Общинския съвет“, заяви Радичков.

„Най-важното е добруването на Добрич и добричлии. Въпреки политическата обстановка в страната вярвам, че Общинският съвет на Добрич ще се държи като Кубратовия сноп пръчки, за да просперира градът“, каза кметът Йордан Йорданов.

От името на ГЕРБ Нивелин Радичков получи подарък писалка, с която да се запише в историята на града. „Видяхме във Вас консенсусна фигура“, заяви Иво Пенчев.

Нивелин Радичков е инженер, завършил е Техническия университет във Варна, специалност Микроелектроника. Магистър е по индустриален мениджмънт. Управител е на фирма, занимаваща се със софтуерни и хардуерни технологии. Председател е на комисията по търговия, услуги и туризъм в ОбС.

c