Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

За 2 милиона лева ремонтират улици в 60 села на община Добричка

Обществена поръчка за рехабилитация и ремонт на улици и изграждане на ограничители на скоростта в населените места на територията й обяви Община Добричка. Тя е на обща прогнозна стойност 2 070 953.88 лева без ДДС.

Предмет на обществената поръчка е извършването на строителни и монтажни работи на улици в 60 населени места и на три общински пътя. Поръчката включва 19 обособени позиции. Ще се извърши рехабилитация на 70 улици и на DOB 3113, DOB 3093 и DOB 3106, като 4 улици са с трошенокаменна настилка. Ще се направи изкърпване на асфалтовата и трошенокаменната настилка на 54 улици. Ще се изградят 6 ограничители на скоростта в 4 населени места.

Поръчката предвижда извършването на ремонти на 118 обекта. С тях ще се подобри пътната основа, която е изгубила носимоспособност, в следствие на което е пропаднала и се е разместила. Това е довело до деформация в настилката. Ще се положат изравнителни и усилващи пластове биндер/ чакъл с променлива дебелина. Локален ремонт ще се извършва на участъци, в които освен мрежовидни пукнатини се наблюдава рязко пропадане на пътната настилка – коловози със слегнали и издути части. Ще се положат нови пътни настилки от трошен камък и ще се извършат ремонтни дейности по вече изградени и деформирали се такива.

В процес на изготвяне са инвестиционните проекти за рехабилитация на улиците и ограничителите на скоростта.

Срокът за получаване на офертите е 20 май.

c