Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Къщички за птици дари в Добрич сдружение „Земя и птици“

С цел да насърчат децата да полагат грижи и да обичат птиците, сдружение "Земя и птици" дари първите дървени къщички на детски градини в град Добрич. От неправителствената организация обещават дарителската ни кампания да не спре до тук. Предстои дарения да бъдат направени в град Генерал Тошево, както и на територията на общините Добричка и Генерал Тошево.

„Надяваме се да успеем да разширим тази инициатива и повече деца да опознаят "пернатите" ни приятели“, споделят от „Земя и птици“.

Една от основните цели на Сдружението е заложена и в предстоящата кампания „Спасете птиците на Добруджа“. Чрез нея се гарантират сигурност, уют и прехрана на птиците. Тя цели също приучаване на децата на любов към животните, като те бъдат стимулирани от ранна възраст да полагат грижи за тях.

Сдружение „Земя и птици“, в рамките на кампанията „Спасете птиците на Добруджа“, цели да направим благотворителен жест към детските градини в общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево като подари на децата къщички за птици и осигури прехраната на обитателите им през зимния сезон.

c