Водещи новини - дясно Крими Общество

Белезници и най-тежка мярка за В.П., оборудвал нелегална наркооранжерия в град Шабла

Обвинения за отглеждане и за държане на марихуана в къща в град Шабла е повдигнато на 38-годишен мъж от Варна, съобщиха от Държавното обвинение във Варна.

Районната прокуратура в Добрич е повдигнлаа две обвинения на 38-годишния В.П. от Варна за отглеждането на 86 растения от рода на конопа и за държане, без надлежно разрешително, на марихуана – престъпления по член 354в, ал. 1 и по 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

На 20 април, при специализирана операция на службите, в къща в град Шабла, където обвиняемият пребивавал под наем, е била разкрита оранжерия за производство на наркотични вещества. Избеното помещение на дома било оборудвано с всичко необходимо за отглеждане на марихуана – лампи, вентилатори, озонатори, климатик. Криминалистите са намерени и иззели 86 растения, засадени в саксии.

Разкриха дрога и нелегална наркооранжерия в област Добрич, има задържан

Отделно от растенията, при обиск в къщата са открити три буркана с 42 парчета смолисто вещество – хашиш с тегло 80 грама, три буркана със суха тревиста маса – марихуана, както и още девет пакета със същото съдържание – общо 2 кг и 100 грама.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Районна прокуратура – Добрич. В.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“, спрямо него.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *