Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Органов концерт, поп кавъри и две изложби в културния афиш на Добрич днес

Две са събитията в културния афиш на Добрич днес. От 10.00 часа участници на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич ще изпълнят кавър версии на поп хитове. Мястото е площад „Стария орех“.  Там ще бъде експонирана и изложба на открито, наречена „Щракни времето". Организатор е Младежки център „Захари Стоянов“.

В Концертна зала „Добрич“ от 18.30 часа ще започне концертът „Органови медитации FIORI MUSICALI/МУЗИКАЛНИ ЦВЕТЯ“ на Янко Маринов. В програмата са включени произведения на  Йохан Себастиан Бах, Ференц Лист, Цезар Франк. Това е първият от серията празнични Великденски концерти. Такива ще има и на 21, 28 и 29 април.

Час по-рано във фоайето на залата ще бъде открита изложба базар на сувенири, изработени от потребителите на социалните услуги в Добрич, с кауза изграждане на Комбинирана площадка за спорт и забавление на открито, подходяща и за деца с увреждания. Организатор е Община Добрич.

Днес в 15.30 часа в Художествената галерия ще отвори врати Великденската работилница за въображение, която очаква ученици от СУ „Св. св.Кирил и Методий“. 

c