Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Незагасена цигара е вероятната причина за пожара в Добрич, отнел живота на 51-годишен мъж

Най-вероятната причина за избухналия в квартал „Балик“ в Добрич пожар, в който загина мъж, е незагасена цигара, съобщи за Про Нюз Добрич шефът на РД ПБЗН комисар Дарин Димитров. Все пак инцидентът ще бъде изяснен от оперативната следствена група, която работи по случая.

Предполага се, че 51-годишният мъж, който е живеел сам в жилището, е заспал на леглото в кухнята със запалена цигара и се е нагълтал с дим.

Както вече съобщихме, 51-годишен мъж изгуби живота си в пожар, станал на 18, април, около 19.20 часа в Добрич, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Огънят е избухнал в апартамент в ж.к. „Балик“, бл.24, вх. Г. Жилището е на шестия етаж. На мястото на произшествието е изпратен един пожарен автомобил с  четирима пожарникари от РСПБЗН - Добрич.

Загинал е мъж на 51 години. Унищожени са мебели, опушени са 80 кв.м. стени, ПВЦ дограма - 5 кв.м. и бяла и черна техника. Произшествието е посетено от екип на ЦСМП - Добрич и екип от Първо районно управление на МВР.

c