Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Деца и възрастни се включиха в инициативата „Книги за смет“ в Добрич

Деца и възрастни се включиха в инициативата „Книги за смет“ на младежите от клуб „Интеракт“ в Добрич. Заедно те почистиха пространство, което ползват много жители от квартал „Балик“ в града. Присъединиха се млади майки с децата си, баби с внучетата си, живеещи в близките блокове, впечатлени от ентусиазма на младите хора.

Близо 50 чувала с отпадъци бяха събрани за три часа в съботния ден. За всеки предаден чувал с боклук участниците в инициативата получиха по книга, предоставена от издателство „Софтпрес“, съобщи президентът на клуба Мария-Виктория Георгиева.

Клуб „Интеракт“ включва най-младите членове от семейството на „Ротари“ - млади хора на възраст между 14 и 18 години. Младежите получиха подкрепа от президента на „Ротари клуб“ Надежда Пампорова, както и от членове на „Ротаракт“.

За всички, които пожелаха да се включат в почистването, организаторите бяха осигурили чували и ръкавици.

Събраните отпадъци ще бъдат извозени в понеделник от сметопочистващата фирма.

В отговор на призива "Нека природата да диша, а умът да процъфти" деца и възрастни си подариха няколко часа на открито, облагородиха любимата за много жители на квартала алея и си тръгнаха удовлетворени от свършеното и с книга в ръка.

Интеракт е клуб за служба на млади хора на възраст между 14 и 18 години. Световната младежка мрежа на Интеракт е отдадена на обществената и международната служба. Всеки проект на клубовете - голям или малък, има трайно въздействие и е в помощ на обществото. 

c