Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Добрич е домакин на Националната конференция по гражданско образование

Седмото издание на Националната конференция по гражданско образование „Семейство, училище, общество” ще се проведе днес в Добрич. Тя е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците към МОН.

Домакин на форума е училището по изкуства, „Св. Кл. Охридски”.

Срещата между младите творци и членовете на журито ще е онлайн. Въпреки начина си на провеждане Конференцията , за поредна година, се радва на много участници. Кандидатстващите работи са над 250 от 50 населени места от всички краища на страната. Допуснатите за участие в заключителния етап са 90 работи от 43 училища. Впечатляващо големият брой на участващите свидетелства, че младите хора имат нужда да изразят мнението си, да покажат творческите си възможности, познания, придобити практически умения и компетентности в областта на гражданското образование. Предвид промените, настъпили в живота вследствие на пандемията от COVID-19, акцентът е поставен върху теми, свързани с обучението в електронна среда от разстояние - аспекти, въздействия, участие на семейството в процеса, отражението му в обществото.  
Членовете на журито са видни представители на научните и културни среди в страната - проф.д-р Димитрина Каменова, проф. д.п.н. Николай Колишев, Светлана Василева - началник на РУО, гр.Добрич; Димитър Дуков- журналист и общественик , д-р Кремена Митева - директор на Дом -паметник “Йордан Йовков“, Невяна Христова - директор на РБ”Дора Габе”.    Всички участници и ръководители, класирани на заключителния етап, получават сертификат, а отличилите се – грамоти и медали.

c