Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С какви ангажименти към областта новите депутати от Добрич влизат в парламента

Новоизбраното 45-о Народно събрание ще проведе първото си заседание днес от 9.00 часа в старата сграда на парламента на пл. „Народно събрание“ № 2.

По-рано президентът подписа указа, с който се свиква първото заседание на новия парламент.

Съгласно Конституцията, първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В новия парламент това е Мика Зайкова.

На първото заседание народните представители ще положат следната клетва:

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

Централната избирателна комисия обяви с решение 2428/8.04.2021 обяви разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони. За Осми Добрички многомандатен избирателен район, два мандата получава ГЕРБ-СДС, с по един мандат са БСП за България, Има такъв народ, ДПС и Демократична България.

Какви ангажименти пред избирателите от област Добрич поеха по време на предизборната кампания   новите народни представители от 8 Добрички МИР:  

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС:

Всяка инвестиция по отношение на пътната инфраструктура в областта ще бъде мой основен приоритет. На второ място поставям създаването на работни места и привличането на работодатели и инвестиции, които могат да развият производство с добавена стойност. И на трето място това са инвестиции в образователната инфраструктура, и по-специално в професионалното образование.

Красимир Николов, ГЕРБ-СДС:

Инфраструктурата ще е един от основните приоритети за областта и региона. Акцент ще бъде довършването на ремонта на пътя Добрич-Албена, като ще направим възможното да се изгради и мостовото съоръжение. Ще се стремим още няколко важни пътни артерии да бъдат реновирани. Сред тях е пътят Ген. Тошево-Кардам, част от  II-29 Кардам – Варна. Който и път да преасфалтираме в областта, той е важен, за да има по-добра свързаност на региона и да е по-комфортно, безопасно и евтино пътуването.

Мая Димитрова, БСП за България:

Ще коментира своите ангажименти като народен представител към избирателите от област Добрич след като мине клетвата в Парламента. 

Дилян Господинов, Има такъв народ:

Ние, „Има такъв народ“, влизаме в парламента, за да превърнем трите точки от референдума в закони. Това беше волята на народа през 2016 г. След като изпълним това, ще започнем да управляваме по нов модел. Стъпка по стъпка.

Д-р Хасан Адемов, ДПС:

Добруджа има нужда от кауза, която да обедини обществото. Политиците и обществеността на Добруджа трябва да имат кауза, която да защитават на всички нива. Такава, например, е построяването на индустриален парк в Добрич, но е важно каузата да излезе от обществото и медиите, а не от политиците.

Албена Симеонова, Демократична България:

Приоритетът ми в момента са хората на Добруджа. Започвам със срещите на различни места. И развитието на този район. Аз започвам да подреждам приоритетите от тази седмица. Те наистина са много. Така че срещата ще бъде по браншове, по сектори, с всички останали колеги Аз не се чувствам избрана само аз, а всички мои колеги, които са лекари, собственици на малък бизнес, природозащитници, занимават се с туризъм.

Успех на новите народни представители от област Добрич с пожелание да работят за Добруджа като кауза!

c