Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Рецидивист от Каварна мами и обира възрастни хора в Бургас

Рецидивист, родом от Каварна, мами възрастни хора в Бургас като се представя за полицай и обира домовете им. Последният случай е от 30 март. Кражбата е станала в комплекс „Славейков” в морския град.

44-годишният Петър Станев е носел със себе си списък и за повече убедителност е заявявал, че влиза, за да извърши оглед за кражба. Така хората са му давали безпрепятствен достъп до дома си и са му показвали спестяванията си. В момента, в който е виждал парите, той ги е взимал и бързо е напускал жилището”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия прокурорът от Районна прокуратура- Бургас Керка Дюлгерска.

По думите й измамените не са имали никакъв начин да реагират. Жертвите му са специално подбирани – възрастни и трудно подвижни хора. Крадецът е извършил и друго подобно престъпление – в началото на април. И в двата случая откраднатите суми са около 500 лева.

„Има достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност”, категорична е прокурор Дюлгерска. Извършителят на кражбите е задържан, като наказанието, което го заплашва е между 10 и 15 години затвор.

Рецидивистът е родом от Каварна, но е живеел в квартира в Бургас, каза още Дюлгерска. Той е многократно осъждан, престъпната му дейност датира още от 2001 година. Последно излязъл от затвора през януари тази година. Има богато съдебно минало, съден е за кражби, грабежи, прокарване в обръщение на фалшиви банкноти. При претърсване в дома му са открити касови ордери за интернет залагания през онлайн сайтове.

Източник: NOVA

c