Водещи новини - дясно Крими Общество

В Добрич наложиха най-тежка мярка на все още неосъждания наркодилилър С.И.

снимка: GETTY IMAGES

С наложена мярка „задържане под стража“ е 46-гдишен дилър на дрога, обвиняем за притежание на наркотични вещества с цел разпространение.

 От Окръжен съд – Добрич съобщиха, че 46-годишният С.И. е привлечен като обвиняем за това, че на 11 март т.г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение  високорискови наркотични вещества – 14 пликчета с марихуана с общо тегло 6.89 грама, хапче амфетамин и две пликчета с метамфетамин с общо тегло 8.52 грама.

Въз основа на събраните към момента доказателства по досъдебното производство, съдът приема, че съществува реална опасност при по-лека мярка лицето да се укрие или да извърши друго престъпление.

 В мотивите на Добричкия съд се посочва, че първоначално на обвиняемия е била наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лв., като бил определен 10-дневен срок за нейното внасяне. Мъжът обаче не внесъл паричната сума в определения срок, а напротив – установено е, че преди дни е извършил идентично престъпление.

Според магистратите, обвиняемият е с чисто съдебно минало, но от приложени по делото справки се установява, че на С.И. нееднократно са налагани административни наказания „глоба” от българските и от германските съдебни власти.

Определението, с което Окръжният съд налага на мъжа най-тежката мярка за неотклонение, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *