Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мари Ганчева от Добрич с първа награда от международен певчески конкурс в Испания

Първа награда в Международния конкурс „Световни музикални игри”” в Испания завоюва 15-годишната Мари Ганчева от Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич нейният ръководител Милена Пеева. Талантливото момиче пребори конкуренцията в категория Вокал във възрастовата група 13-15 години.

Фестивалът „Световни музикални игри” се организира „Fiestalonia Milenio” заедно с още 30 подобни асоциации, в които членуват директори на музикални училища, консерватории, музикални театри, разказа Пеева. По думите й целта на форума е международна известност на изпълнителите – ако някой прояви интерес към съответен персонаж може да му изпрати  лична покана за участие.

Конкурсът се проведе онлайн. За целта всеки участник е изпратил свой видеозапис. Мари Ганчева се е представила с кавър на Бритни Спиърс. За изпълнението й коментарът на журито е, че е „изключително красива, артистична, с невероятен мизансцен”, сподели Милена Пеева.

Мари Ганчева е в седми клас, предстоят й изпити. Решила е да продължи образованието си в СУ „Свети Климент Охридски” с профил Поп и джаз пеене. Свири на китара и пиано. Вчера стана ясно, че тя е носител на втора награда от третия Международен вокален онлайн конкурс „Истоки“ – Москва, Русия.

c