Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Тервел скърби за директора на детска градина "Здравец" Диана Йорданова

Поклонението пред починалата внезапно директорка на детска градина „Здравец“ в Тервел Диана Йорданова, ще започне утре, събота, в 10:00 часа в храм "Св. Георги". Погребението ще се състои в 14:00 часа в гробищния парк на гр. Тервел.

Диана Василева Йорданова си отиде на 54 години.

„Вечно жива ще останеш г-жо Йорданова, ти честно се труди и скромно живя, тихо мина по свята пътека и в сърцето на всеки обич пося. Скръбта ни е голяма“, написаха в съболезнователния адрес колегите й от детска градина „Здравец“ в Тервел.

Кметът на Община Тервел инж. Симеон Симеонов също публикува съболезнователен адрес. В него се казва:

Община Тервел с дълбока скръб съобщава за загубата на Диана Василева Йорданова – директор на ДГ „Здравец“, гр. Тервел.

Напусна ни един добър приятел – педагог и общественик, чийто житейски път утвърди мястото му сред личностите с изключителен принос за развитието на образованието в община Тервел.

Свързва началото на педагогическата си практика с детската градина в с. Орляк, по-късно и в детска градина „Здравец“ в Тервел, на която става директор през 1996 г. От тогава до днес тя активно работи за образователната интеграция на децата от ромската общност. С множеството си иновативни практики в областта на предучилищното образование на децата билингви, е носител на много престижни награди от научни форуми в България и Русия. Благодарение на инициативността и упоритостта й, ДГ „Здравец“ бе партньор на учебни заведения от Румъния, Унгария, Испания, Гърция, Италия, Португалия, Турция, Русия. Със своята дейност като учител, психолог и директор, тя получи признание, както в българските, така и в международните среди като отговорна, активна и авторитетна личност.

Диана беше непреклонен оптимист, весела, помагаща, търсеща, с много идеи за развитието на образованието в града и общината.

Извървеният от нея обществен, педагогически, творчески и житейски път я нарежда заслужено сред незабравимите личности, оставили ярка следа в паметта на обществеността на град Тервел.

Поклон пред светлата й памет!

Изказваме най-искрени съболезнования на семейството и близките на Диана Йорданова!

Нека е светъл пътят й към небето!

Инж. Симеон Симеонов,

Кмет на община Тервел

c