Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В международна онлайн конференция за ромите участва Младежкият център в Добрич

Младежки център „Захари Стоянов” в Добрич участва в онлайн конференцията Roma Youth Together for Emancipation and Empowerment, която е организирана от Съвета на Европа и се провежда в Страсбург. По време на трите дни от 7 до 9 април в конференцията се включват над 50 държави с представители на младежки и европейски организации.

Обсъждат се важни направления като история, култура, образование, младежко участие и личностно развитие в ромските общества, както и политики, които да подобрят живота на младежите. Първата конференция е проведена през 1971 г. в Лондон и днес години по-късно имахме възможността да чуем истории на хора, които са взели активно участие в организацията, споделят от Младежкия център.

По повод Международния ден на ромите ОМЦ „Захари Стоянов” изработи видеоклип с участието на  младежи от село Преспа, Община Балчик. Във видеото  е представена кратка история на ромите през погледа на младите хора. Клипът се реализира в рамките на проект "Младежки център Добрич - Вашето днес".

c