Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изграждат нова почивна база в къмпинг "Добруджа" край Шабла

Инвестиционно предложение, което предвижда изграждането на нова почивна база в къмпинг "Добруджа", е публикувано в сайта на Община Шабла. Инвеститорът посочва, че подари извънредната обстановка в световен мащаб и силно затрудненото функциониране на бизнеса на всички нива планира строителството да бъде етапно.

Идейният проект е за почивна база, която ще се състои от ресторант и стаи за гости над него, както и от 3 къщички на два етажа и къща-бунгало на един етаж. Сградата на ресторанта на първо ниво ще е с площ около 250 кв. м. В нея ще се помещават ресторант, рецепция, сервизно помещение, стълбищна клетка и санитарни помещения. На второ и трето ниво ще има стаи за гости с прилежащи към тях санитарни помещения, стълбищна клетка и малко санитарно помещение.

Трите къщички ще са на два етажа с площ около 60 кв. м. Всяка от тях ще се състои от два подобекта със самостоятелен вход и самостоятелно санитарно помещение. На второ ниво ще има една обща или две малки спални. Общата площ в основи на трите къщички ще е около 180 кв. м.

Къщата-бунгало ще се състои от четири подобекта, които най-вероятно ще се ползват за осигуряване на леглова база за персонала, който ще работи в почивната база. Общата площ на постройката ще е около 120 кв. м.

скица: почивна база в къмпинг "Добруджа"

Очакваната обща застроена площ в основи е около 550 кв. м. Цялата застроена площ ще е 1 200 кв. м.

Съществува известно колебание относно изграждането на ресторант, споделя инвеститорът. Допълва, че предстоят проучвания относно работната ръка в региона. "Шабла е малък град със застаряващо население. Това повишава риска от неуспешното запълване на необходимия брой заети, а от там и поставя под съмнение устойчивостта на подобен проект", посочва в предложението си инвеститорът. При този сценарий решението, което е избрал, е на мястото на ресторанта да има три допълнителни стаи.

c