Водещи новини Общество Политика

В РИК Добрич постъпват сигнали за нередовни удостоверения за гласуване

„Районна избирателна комисия призовава всички членове на СИК на територията на област Добрич да бъдат бдителни. Получихме сигнали по телефон от различни секционни избирателни комисии за лица, притежаващи удостоверения за гласуване на друго място, за които при справка в Дирекция ГРОН е установено, че ЕГН не отговаря. В тази връзка обръщаме внимание на всички членове на секционни избирателни комисии в областта да бъдат бдителни и внимателни. Препоръчваме при явяване на гласоподавател с Удостоверение за гласуване на друго място, първо да извършват справка в ГРОН и след това да допускат лицето да упражни правото си на вот, ако е регистрирано“ – това съобщи председателят на РИК Добрич Цонка Велкова.

До този час има само един подаден сигнал по надлежния ред, допълни още тя.

Сигналът е бил подаден от гражданин, че в 7,00 ч. не му е разрешено от СИК да упражни правото си на вот чрез машина за гласуване и му е било заявено, че машинно може да гласува в 8,00 ч. и след това.

„Надлежно разгледахме сигнала и указахме на СИК да допуска всеки до възможността машинно да упражни правото си ват, при желание от избирателите. Проблемът в случая е бил, че в 7,00 ч., когато гласоподавателят е чакал отварянето на секцията, все още машината не е била стартирана“ – разясни председателят на РИК.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *