Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

ЦИК разпореди: три машини за гласуване в Добрич да се предадат на полицията

Жалба относно нарушение в секция № 082800055 в Добрич е подала в Районната избирателна комисия /РИК/ кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Мая Димитрова. Според нея в секцията няма машина за гласуване въпреки, че избирателите са над 300.

След извършена служебна проверка РИК установи, че с писмо от днес Централната избирателна комисия /ЦИК/ се изисква машините от няколко секции, включително и тази с №082800055, да се изземат и предадат в Областната дирекция на МВР в Добрич. В изпълнение на указанията в горепосоченото писмо, с приемо-предавателен протокол днес в 6.57 часа  СИК 08280055 е предала на представители на РИК получената машина за гласуване в секцията. След това тя е предадена на Областната дирекция на МВР.

За Про Нюз Добрич председателят на РИК Цонка Велкова съобщи, че общо иззетите и предадени на полицията машини са три. Това е станало преди откриването на изборния ден.

РИК е взела решение да изпрати по компетентност копие от жалбата на ЦИК. Решението подлежи на обжалване пред ЦИК, чрез РИК-Добрич, в тридневен срок от обявяването му.

c