Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Открий в Про Нюз Добрич резултатите от "Ти броиш" за страната и област Добрич

На началната страница на сайта Про Нюз Добрич вече е достъпна интерактивната карта, на която се визуализират резултатите от получените и валидирани протоколи от близо 12000 изборни секции в цялата страна и чужбина, както и специално резултатите за област Добрич и за общините от област Добрич. Те са разработена и са ни предоставени от националната  кампания „Ти броиш“.

За нея са ангажирани 12 000 души – колкото са изборните секции в страната – които да присъстват при броенето на бюлетините в изборния ден, да следят за тяхното честно преброяване и за коректното вписване на резултатите в протоколите.

В изборното законодателство тези хора се наричат „застъпници“ и това им дава право да получат копие от протокола на изборната секция.

След това тяхна задача е да снимат копието и да го качат в специално създаденото мобилно приложение „Ти броиш“. Така нашият паралелен преброителен център ще може да обработи резултатите и да ги качи в реално време на сайта ни.

Искаме всеки български гражданин да може да види реалните резултати от изборите, преди те да са стигнали до Централната избирателна комисия, преди да са претърпели неправомерни промени и опити за манипулации.

c