Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Фотоконкурс по международен проект организира Община Ген. Тошево

Международен фотоконкурс „Нашето културно-историческо и природно наследство - привлекателна туристическа дестинация" организира Община Генерал Тошево, съобщават от местната администрация. Той е по проект „Развитие и популяризиране на общото наследство“ по Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020“. Партньори по проекта са Генерал Тошево-България, Мурфатлар-Румъния и Болград-Украйна.

Допустимите участници във конкурса са  жителите на област Добрич за България, на Констанца за Румъния и на район Болград за Украйна.

Фото надпреварата ще се проведе на два етапа:

Етап 1: Самостоятелно от всеки от партньорите по проекта /във всяка от трите държави/,

Етап 2: Международно жури ще класира най-добрите фотографии, които ще бъдат представени в изложби по време на планираните събития в трите държави.

Право на участие имат любители фотографи. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи:

  • младежка група /15-19 години/,
  • възрастна група /20 и повече години - няма горна възрастова граница/.

Конкурсът ще има две тематични направления:

1. Бит, обичаи, традиции и културно-историческо наследство в нашия регион,

2. Преоткрий природата.

За всяко от тематичните направления ще бъдат присъдени първа, втора, трета и една поощрителна награди /плакети, грамоти и материални награди/. Най-добре представилите се трима участници от първа възрастова група ще получат покана за участие в 5-дневен младежки тематичен лагер в Румъния или Украйна. Класираните на 1-во и 2-ро място от втора възрастова група ще получат покана за участие в планираните туристически форуми в Румъния или Украйна.

За да се включите във фотоконкурса трябва да изпратите вашите снимки на e-mail: fotokonkurs@abv.bg или на електронен  дигитален носител /СД/ ДВД/ на следния адрес: 9500, гр. Генерал Тошево, ул. „Васил Априлов” 5, област Добрич, с текст „за фотоконкурса” до 17 часа на 23 юли.

c