Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Румен Мунтянов, четвърти в листата на коалиция „БСП за България” в Добричкия избирателен район: Гласът на добруджанци да се чува пред централната власт

Румен Мунтянов, четвърти в листата на коалиция „БСП за България” в Добричкия избирателен район за предстоящите избори за Народно събрание на 4 април, е председател на Областния съвет на БСП и на предизборния щаб. Той е на 35 години, зам.-кмет с ресор „Хуманитарни дейности“ в община Генерал Тошево.  Мунтянов е от младите в БСП, които съчетават  порива на младостта с отговорността за решенията и действията.

Като кандидат за народен представител, той  посочва  три приоритета за Добричка област – водоснабдяването, който има социален характер, липсата на адекватна здравна политика в региона, както и масовото обезлюдяване през последните 20 години. И за трите проблема „БСП за България“ предлага конкретни мерки в своята програма – посочва той.

„Ако бъда избран за народен представител, ще имам една основна задача – да работя така, че гласът на добруджанци да се чува пред централната власт. Добруджа и добруджанци заслужават повече във всяко отношение – внимание от депутатите си, инвестиции за нови работни места, помощ за малките земеделски стопанства и т.н. Добре е да се върне усещането, че регионът не е забравен” -  категоричен е Мунтянов. 

„Комуникацията между граждани и депутати е  с активен диалог, с изразени позиции, много често и със спорове, но носещи удовлетворението, че разбираш събеседника и, въпреки различията, работите в една посока. А тя в нашия случай е „С грижа за хората. С грижа за Добруджа“ – добавя той.

„Ог срещите ни с хората по места усетихме много силно, че те  очакват промяна и то радикална. Има умора от управлението на сегашната коалиция. Липсва им усещането за предвидимост в действията, категоричност в тяхното изпълнение, без излишни браншови компромиси. Добруджанци като най-отдалечени от столицата остават встрани от регионалните политики, а това поражда определена ревност спрямо останалата част от страната. От срещите в общините от региона се откроиха два много тежки за решаване въпроса – обезлюдяването, както в общинските центрове, така и в селата и един много недалновидно управляван процес в Североизтока, а именно водоснабдяването. Това изисква всеки депутат от региона да започне точно с тези два проблема” – прави предизборна равносметка младият социалист.

Акцент в политиката на БСП са младите хора – семейства, специалисти и т.н. „Има процес на подмладяване в партията. Дори и бавен, той е окуражаващ и това ми дава надежда, че младежките политики в партията дават своя резултат. Разбира се, мерките за семействата, децата и подрастващите, залегнали в платформата на БСП, биха помогнали да забавим демографския срив не само в Добруджа, но и в други региони на страната. Считам, че те намират адекватен отзвук сред хората между 20 и 40 години. Стимулирането с еднократни помощи, повишаването на майчинството през втората година, безплатните детски градини и ясли, унифициарните учебници , всичко това красноречиво говори за отговорна социална политика с ясен фокус – задържане на младите хора и създаване на условия за тяхната реализация” – искрено защитава позицията и застава зад нея Мунтянов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c