Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Поредно заседание на ОбС Добрич - вижте какво ще се гласува

Общинският съвет на Добрич ще проведе днес 19-ото си поред заседание. В Дневния ред на сесията е включено разглеждане и гласуване на Бюджетна прогноза за периода 2022-2024 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности в Общината.

Общинските съветници ще разгледат изпълнението на Националната стратегия за младежта за 2020 година на Община град Добрич, както и предложението за въвеждане на задължително предучилищно образование за 4-годишни деца на територията на Общината от учебната 2021/2022 година.

Местният парламент трябва да даде съгласие за разкриване на филиал на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, в град Добрич. Общинският съвет ще гласува и предложението за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС на Община град Добрич за обект „Битова канализация в кв. „Рилци“ – етап II.

В дневния ред на сесията са включени още приемане на промени в Програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Общината и кандидатстване за безвъзмездно изграждане, поддържане и обезопасяване на атракционен комплекс на територията на Центъра за защита на природата и животните.

c