Водещи новини - дясно Крими Общество

Белезници за мъжа и момчето, които биха и ограбиха дядо край Добрич

Районна прокуратура – Добрич е привлякла към наказателна отговорност двама извършители на побой и грабеж над възрастен мъж, в добруджанското село Черна, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение във Варна.

Към наказателна отговорност са привлечени – мъж на 35 г. и  16-годишно момче от с. Черна, които са обвинени за грабеж на 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишен техен съселянин. Престъплението, извършено в съучастие, е по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Биха и ограбиха възрастен мъж в село край Добрич

От събраните до момента данни става ясно, че обвиняемите и жертвата се познавали от дълго време. Понякога дори си гостували. В определени ситуации, възрастният мъж дори заемал пари на двамата по-млади. Вечерта на 27 март 2021 година, по време на посещение в дома на жертвата, 35-годишният мъж му поискал малък заем. Възрастният домакин, първоначално се съгласил, а после отказал да даде исканата сума. С напредването на вечерта и под въздействието на употребения алкохол, двамата обвиняеми нападнали потърпевшия с цел да вземат пари от него, нанесли му няколко удара, ограбили сумата от 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишния мъж и си тръгнали.

Към момента двамата мъже са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „Задържане под стража“. Парите и телефонът са иззети и върнати на собственика им.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *