Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Успех: Добруджа 07 на финал за Купата след категорична победа над Монтана

Волейболистите на Добруджа 07 са първият финалист в турнира за Купата на България след категорична победа с 3:0 (25:20, 26:24, 25:23) над Монтана. Полуфиналите и финалът са в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Във втория полуфинал се изправят Хебър и Нефтохимик.

Добричлии отначало допуснаха повече грешки на сервис от съперника, но впоследствие подобриха цялостното си представяне и това им донесе успеха. Двукратните носители на Купата бяха по-ефективни в атака и в решаващите моменти се оказа ключов фактор. Вторият и третият гейм предложиха редица драматични ситуации, но опитът на Добруджа оказа своето влияние.

Двубоят започна равностойно. Двата отбора играха точка за точка до 10-та точка, но след това силен сервис на Мартин Мечкаров затрудни максимално съперника. Неговите съотборници направиха четири поредни точки и успяха да се откъснат. Възходящата линия продължи и след това - добричлии оформиха повече от добра преднина. Монтанчани опитаха да скъсят дистанцията, но не се случи нищо повече.

Волейболистите на Добруджа не започнаха по най-стабилния начин във втория гейм, като отново бяха равностойни със съперника. Състезателите от Северозапада надделяха с посрещане и дръпнаха в резултата. Това обаче не отказа момчетата на Мирослав Живков, които вкараха в действие началния си удар и се оказа печеливш ход. Двата отбора буквално се захапаха, "зелените" успяха да догонят противника. Битката бе и словесна и капитаните и на Добруджа, и на Монтана получиха жълти картони. Добричлии продължиха да изнервят максимално противника и не отпуснаха хватката, като успяха да измъкнат гейма. Венцислав Рагин реализира победната точка със своя блокада. 

Третата част стартира с червен картон за един от най-опитните състезатели на добричлии - Димитър Маринков. Това донесе донякъде психологическо предимство на монтанчани, които бяха на крачка пред съперника. Играта продължи идентично на тази във втория гейм - постепенно разликата се стопи на точка-две и остана така известно време. След 16-та точка обаче авансът на играчите на Даниел Пеев се стопи напълно и това бе повратният момент. Геймът продължи оспорвано, като Даниел Пеев направи нови смени. Специалистът извъртя почти целия състав в мача, в опит да намери оптималния вариант за противодействие. Резултат имаше за кратко, като състезателите на Монтана поеха рискове, но опитът на Добруджа повлия и мачът бе спечелен от "зелените" от Североизтока. Атака на Мартин Мечкаров, който бе най-добър на терена през целия мач, сложи край на двубоя.

Финалът на надпреварата е утре (19 март) от 19:30 ч.

Източник: bgvolleyball.com

Снимка: Момчил Тодоров

c