Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Подготвят техническата спецификация за ремонта на ул. „Батовска“ в Добрич

Към настоящия момент се изготвя техническа спецификация за възлагане на ремонта на пропадането по ул. „Батовска“ в Добрич, съобщиха от Общината след запитване от Про Нюз Добрич. Оттам обясниха, че на мястото е поставен пътен знак, обозначаващ неравности по пътя.  По този проблем бе създадена специална комисия. „След сформирането на комисия и вземане под внимание на становища на ВиК експерти се установи, че трябва да се извърши ремонт“, се казва в отговора на общината.

Припомняме, че по ул. „Батовска“ в Добрич има пропадане, което се наблюдава още от средата на февруари, след проливните дъждове. Извършена бе проверка и видеозаснемане. Пропадането е в горната част на улицата, близо до ул. „Никола Петков“. „Ясно се вижда, че това е проблем, стоял назад в годините и неглижиран, тъй като е имало пропадане и преди десетина година“, посочи зам-кметът инж. Пенчо Керванов на брифинг в началото на март.

Направено е заснемане на подземната инфраструктура. По ул. Батовска минават два основни колектора – битова и дъждовна канализация. Битовата не е компрометирана. На около метър от нея върви дъждовната, която е с диаметър ф 1000. От записа с камера се вижда, че тръбата е смачкана. Улицата е много натоварена, по нея се движи и градски транспорт, тя води към големите магазини към пътя за Албена. По думите на инж. Керванов, трябва максимално бързо да се извърши ремонт, който ще бъде сложен.

В момента пътят е проходим, проблем би могло да стане при движение с по-голяма скорост в лентата. По принцип в този участък движението е с ограничена скорост, а и от Общината ще се опитат по някакъв начин да маркират мястото. Тръбата трябва да се замени с нова и да се възстанови пътната настилка. Пропадналият участък е около 3 метра дълъг, с дълбочина 25-30 см.

c