Водещи новини - дясно Крими Общество

Искат доживот зад решетките за двама младежи, убили мъж край Добрич

Предадени на съд са двама младежи, обвинени в грабеж, придружен с убийството на 41-годишен мъж, съобщиха от пресслужбата на Държавното обвинение.

Окръжна прокуратура – Добрич е предала на съд 20-годишният Ш.Р. и 19-годишният му съучастник Р.К., обвинени в грабеж, придружен с убийството на мъж от Добрич. За престъплението по член 199, ал. 2, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

От ОП-Добрич припомнят, че тялото на жертвата бе открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември 2019 година. Самоличността му е установена – мъж на 41 години от Добрич, обявен за издирване от близките си, тъй като на 12 септември не се прибрал в дома си. Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на мъжа била насилствена и настъпила от нанесени му множество прободни рани. Установена била липсата на златни накити, които жертвата носел – златен ланец и няколко гривни с тегло 141,30 грама, както и на мобилния му телефон.

В хода на разследването по случая, е установена съпричастността на двамата млади мъже към извършеното престъпление. Ден преди извършването му, те се уговорили да се срещнат с по-възрастния си познат, да го изведат извън града, където да го умъртвят с нож, за да вземат златните му накити. На 12 септември 2019 година Ш.Р. и Р.К. осъществили плана. След като убили 41-годишният мъж, ограбили златните му накити и оставили тялото му в землището на с. Котленци. Още на следващия ден двамата обвиняеми пристъпили към продажба на отнетите бижута в магазин във Варна. Получената сума младите мъже разделили помежду си.

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *