Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Ученици от ОУ “Стефан Караджа” в Добрич с призови места на олимпиада по ИТ

За трета поредна година учениците от ОУ “Стефан Караджа” в Добрич заемат призови места на Областния кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии, съобщи за Про Нюз Добрич техният ръководител Мария Георгиева. Въпреки извънредното положение и онлайн обучението, възпитаниците на учебното заведение се подготвиха и представиха достойно.

Първо място спечелиха Самуил Маринов и Дефне Орхан в категория “Интерактивни проекти”, с проект на тема “Приключения в Азарат”- приключенска игра, програмирана на Python.

Второ място заеха Станимир Маринов и Поля Радева в категория “Мултимедийни проекти”. Те представиха сайт “Владетелите на средновековна България”  https://vladetelite.stkaradja-dobrich.com/. Той е изцяло авторски и разказва за първото и второто българско царство. Продуктът може да се използва от хора с интерес към историята. Информацията е представена по достъпен за ученици начин. Консултант по темата на проекта г-н Георгиев, учител по история и цивилизации.

Мария Георгиева припомни, че ученици от ОУ „Ст. Караджа“ се представиха отлично  на Есенния турнир “Джон Атанасов” в София през ноември м.г.  и активно участваха в Седмицата на програмирането месец по-рано. Г-жа Георгиева благодари на децата и им пожела още бъдещи успехи.

c