Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

„Различната Добруджа“ и Христо Боев от Добрич гостуваха в Русе

Часове преди Русе да премине в „червената“ зона на Covid-19 Библиотека „Любен Каравелов“ представи две книги на издателство „Нордиан“: „Различната Добруджа в литературата между войните “.от Христо Боев и „Паяжината на паяка“ от Чела Серги. За представянето на книгите, в Русе гостуваха добричките общественици Дияна Боева и Христо Боев.

Ето какво сподели след срещата Дияна Боева: Разговорите за двете издания преминаха в дружеска атмосфера - в един от най-старите български културни паметници, какъвто е русенската библиотека. С гостите на събитието разговаряхме за Добруджа и превратностите през които е преминал този регион, за Йовков и румънските писатели, създали свои произведения за Балчик, Каварна, Екрене (Кранево) и Базарджик (Добрич). Присъстващите проявиха интерес към личността на Чела Серги и българските й корени, към начина по който описва свят на превратности и предразсъдъци.

В края на срещата, почитателите на добрата литература благодариха за глътката въздух, получена от събитието, пряко излъчвано чрез профила в социалната мрежа на русенския журналист Владимир Митев.

&t=2s
Интервю на Христо Боев преди срещата - за "Различната Добруджа" и нуждата от сътрудничество между българи и румънци
c